Borlänge

Meny

Skippa penseln. Sprutmåla istället!

Ta en genväg till ett vackert resultat. Nu finns det supereffektiva och smarta färgsprutor som gör ett tidskrävande och svårt jobb mycket enklare. Här har ett rum med mörkt trätak genomgått en fullständig förändring bara med hjälp av lite vit färg.

Här får du steg för steg råd om hur du bäst går till väga. Gå till din butik, så hjälper de dig att hitta produkterna som passar just ditt hem. Vill du hellre låta en målare göra jobbet, så hjälper butiken dig att anlita proffsen som gör jobbet snabbt och enkelt med en spruta!

Måla paneltak

Visst är det fint med vita och fräscha tak. Men ibland är det svårt att veta hur ett gulnat paneltak reagerar när man målar det. Behandlingarna innan avgör om trägulningen blöder igenom eller inte. Med dessa proffstipsen har du större chans att lyckas!

1. Rengör taket

Tvättningen gör att man får bort mycket av de ämnen som annars skulle blöda igenom färgfilmen. Använd målartvätt. Låt torka.

2. Grundmåla

Grunda hela ytan med våtrumsgrund. Detta är en blåaktig primer som låser in eventuella ämnen som annars skulle frigöras. Låt torka.

3. Grundmåla med snickerifärg

Grunda sedan med en vit vattenburen snickerigrundfärg. Denna grundfärg har sådans egenskaper att den fäster på den blanka yta som våtrumsgrundfärgen ger.

4. Färdigmåla

Målar 1–2 ggr med en valfri toppfärg. Här kan man välja mellan olika produkter beroende på vilket slutresultat man vill få. Tips! Testa lite högre glans än vad man brukar ha i tak. Normalt är glans 3. Prova gärna med en vattenburen snickerifärg med glans 15.

sprutmåla tak

vardagsrum trätak

FÖRE: Innan sprutmålningen är rummet ganska mörkt.

vardagsrum srutmålat vitt tak

EFTER: Så här blev rummet målat och klart!